Deze leerlijn omvat alle beeldende kunst en design van de opleiding. Doel is dat je gedurende de studie een artistieke visie ontwikkelt die je kunt vormgeven in een of meerdere zelfgekozen media.
Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende media en technieken: 2-dimensionaal (2D: tekenen, schilderen, grafiek en druktechnieken), 3-dimensionaal (3D: houtbewerken, metaalbewerken, kunststof en keramiek), audiovisueel (4D: fotografie, video, computer en installaties) en 2- en 3- dimensionaal ontwerpen (design: grafisch design en productdesign). Daarnaast zijn er modules waarin media geïntegreerd aan de orde komen zoals ArtechLAB.
Een belangrijk onderdeel van de beeldende leerlijn is het vak Atelier, waarin je eigen beeldende concepten ontwikkelt en media selecteert of integreert. Naarmate de opleiding vordert, neemt Atelier een steeds grotere plaats in. In het laatste studiejaar kun je een eigen beeldende thematiek ontwikkelen die uitmondt in een collectie kunstwerken; deze laat je zien tijdens de eindexamenexpositie. 

Delen