2D & Design

Ontwerp een toekomstscenario waarin de mens niet centraal staat.
Het menselijk figuur is één van de meest geliefde onderwerpen in de kunst. Is het egoïsme dat we zo graag naar onszelf kijken? En zou datzelfde egoïsme ervoor kunnen zorgen dat we uiteindelijk ophouden te bestaan? Een post-antropocene wereld? Je gaat proberen de restruimte om de mens heen vorm te geven.

2D

We beginnen bij 2D met tekenen naar de waarneming. Tekenen leent zich uitstekend voor gewaagd onderzoek omdat het een snel medium is. Het durven maken van grootse gebaren en fouten speelt hierbij een belangrijke rol. Je leert op een bewustere manier kijken, doen en denken. Vervolgens maken we de stap naar schilderen waarbij opdrachten vrijer worden en er meer focus komt te liggen op het onderzoeken van een eigen artistieke problematiek. Je kunt kiezen tussen acryl- of olieverf, leert een doek opspannen en experimenteren met compositie, kleurgebruik, vervreemding etc. We sluiten af met grafiek. 

Gedurende het semester kun je regelmatig kiezen tussen het volgen van instructies om een stevige basis te leggen of verdiepende opdrachten om je eigen kennis verder te ontwikkelen. Persoonlijke begeleiding wordt afgewisseld met activerende werkbesprekingsvormen. Je leert van en met elkaar. 

Werkvorm: practicum, individuele- en groepsgesprekken
Toetsvorm: portfolio, expositie, presentatie
Materiaal: nat en droog tekenmateriaal, schildermateriaal en grafische materialen

Delen