Grafisch ontwerpen

2D & Design
Ontwerp een toekomstscenario waarin de mens niet centraal staat.
Het menselijk figuur is één van de meest geliefde onderwerpen in de kunst. Is het egoïsme dat we zo graag naar onszelf kijken? En zou datzelfde egoïsme ervoor kunnen zorgen dat we uiteindelijk ophouden te bestaan? Een post-antropocene wereld? Je gaat proberen de restruimte om de mens heen vorm te geven.

Design

Grafisch ontwerpen

In de wereld om ons heen wordt continu met ons gecommuniceerd, vaak visueel. We zijn hier zo gewend aan geraakt dat we snel voorbijgaan aan de visuele taal en haar kracht.
De lessen beginnen met een introductie op grafisch ontwerp en visuele communicatie. Daarbij wordt stil gestaan bij de visuele taal die we zelf al spreken en zullen deze inzetten en verdiepen in enkele korte opdrachten. Zo reageer je door middel van visuele communicatie op je nieuwe omgeving.
Dit semester ga je invulling geven aan de onderzoeksopdracht ontwerp een toekomstscenario waarin de mens niet centraal staat. Het menselijk figuur is één van de meest geliefde onderwerpen in de kunst. Is het egoïsme dat we zo graag naar onszelf kijken? En zou datzelfde egoïsme ervoor kunnen zorgen dat we uiteindelijk ophouden te bestaan? Een post-antropocene wereld? Hoe ziet die er dan uit? Bij dit thema ga je proberen de restruimte om de mens heen vorm te geven.

Werkvorm: practicum, individuele- en groepsgesprekken
Toetsvorm: portfolio, expositie, presentatie
Materiaal: papier, print, computer

Delen