Naar inhoud

Studiegids

On The Movie

Het jaarprogramma van On The Movie bestaat uit vier modules. In de eerste module Setup wordt de basis van het film analyseren en maken gelegd. In de tweede module Confrontatie staat de maatschappelijke impact van film centraal. In de module Crisis verdiep je je conceptuele filmvaardigheden en krijg je inzicht in de filmgeschiedenis. De laatste module Climax staat in het teken van implementatie in de eigen werkpraktijk.

De modules bestaan uit zeven lesdagen die grotendeels op de Breitner Academie plaatsvinden. In de ochtenden volg je (interactieve) colleges van gastdocenten. De maak-middagen worden begeleid door filmmakers. Tussen de lessen door oefen je met filmlessen in je eigen onderwijspraktijk. Tijdens intervisiemomenten wissel je verhalen over je lespraktijk uit met de medecursisten. De laatste dag van elke module staat in het teken van presentatie en reflectie.

Tussen de modules door vinden er specialisatiedagen op de Nederlandse Filmacademie plaats. Tijdens deze Turning Points word je ondergedompeld in technieken en specialisaties uit de wereld van film. De leergang wordt afgesloten met een feestelijke uitreiking van de certificaten. The End

Studiejaar: 2024-2025
Studiedag: wekelijks les op woensdag van 10 tot 17 uur & 1 dag zelfstudie en implementatie

Delen