Kunst + wetenschap + technologie

ArtechLAB is een vak dat aangeboden wordt op de Breitner Academie om aandacht te geven aan kunsteducatie op de grens van kunst, wetenschap en technologie. Je kijkt vanuit verschillende perspectieven naar technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen en hoe deze zich verhouden tot ontwikkelingen in het kunstonderwijs.

Voor deeltijdstudenten wordt ArtechLAB op twee manieren aangeboden. Vanaf oktober wordt op donderdagavond een programma aangeboden onder leiding van Michiel Koelink. Deelname hieraan is op vrijwillige basis. In november is er een studiedag op vrijdag voor alle deeltijdstudenten.

Tijdens de donderdagavonden maak je kennis met actuele kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers en denkers die werken op het grensvlak van kunst, wetenschap en maatschappij. Met behulp van het didactisch model van Emiel Heijnen ontwerp je complete en complexe taaksituaties bij kunst en design. Daarnaast ga je zelf aan de slag met het maken van kunst op het grensvlak van kunst, wetenschap en techniek. 

De studiedag staat in het teken van een verdieping in geintegreerde vormen van kunst, wetenschap en technologie door middel van lezingen en workshops door professionals uit het werkveld.

 

Delen