Bij het vak 2D geef je in dit semester zelf meer richting aan je beeldende onderzoek. Het thema is Inter Actie: creëer een situatie voor het onverwachte. Het ‘materiaal’ is dit semester divers: van droge tekentechnieken, tot acryl- en olieverf en collage. We gaan veel experimenteren met materiaal, zelf verf maken en met andere voorwerpen schilderen dan een kwast. Naar aanleiding van een aantal opdrachten doe je onderzoek naar compositie, vorm, verbeelding en artistieke uiting. In een dummy en op je blog maak je je onderzoek visueel, kras je er op los en plak je de raarste inspiratiebronnen.

De resultaten van je onderzoek vertaal je meerdere keren dit semester naar een groter werk. Daarbij maak je gebruik van diverse materialen en technieken die de betekenis van het werk versterken.

In de module wordt veel aandacht besteed aan schildermaterialen, zelf verf maken en de tactiliteit van schilderen. We kijken ook uitgebreid naar de presentatie, naar de schilders van nu en gaan op atelierbezoek bij div. kunstenaars. Je doet uitgebreid verslag van je werkproces in je dummy en op je beeldende blog.

Gedurende het semester kan je regelmatig kiezen tussen het volgen van instructies om een stevige basis te leggen of verdiepende opdrachten om je eigen kennis verder te ontwikkelen. Persoonlijke begeleiding wordt afgewisseld met activerende werkbesprekingsvormen. Je leert met elkaar en met elkaar.
 

Werkvorm: practicum, individuele- en groepsgesprekken
Toetsvorm: portfolio, expositie, presentatie 
Materiaal: dummy, nat en droog tekenmateriaal, schildersmateriaal, collage en grafische materialen

Delen