Inter Actie 
  

Bij de vakken 4D en Design ga je invulling geven aan de onderzoeksopdracht creëer een situatie voor het onverwachte. Hierbij onderzoek je hoe een beeldend werk een sociaal proces op gang kan brengen of kan ontstaan door interactie.  
 

4D 
- All great things come from the insignificant -  
In ons leven is de camera alom tegenwoordig, ieder moment wordt vastgelegd en gedeeld. Hedendaagse media als Instagram, Facebook, Tiktok etc. bieden een platform om deze constante beeldproductie te etaleren, waarbij men zich voortdurend tentoonstelt en zo het eigen leven cureert. Maar… wanneer wordt deze beeldproductie eigenlijk kunst, hoe gebruik je deze tools en platforms om kunst te maken en wanneer overstijgt dit het particuliere?  
In dit semester onderzoek je hoe je vanuit een persoonlijke anekdote tot een publiek kunstwerk kan komen.  

Je start het semester met een serie wekelijkse opdrachten. Deze lessen bestaan uit een mix van klassikale introducties, maaktijd en werkbesprekingen in kleine groepjes. Je wordt hierbij begeleid door een hoofdbegeleider. Daarnaast houd je vanaf de 1e les een eigen lijst met ideeën bij die je voortdurend aanvult, ter training van je ideeënspier én om een startpunt voor je eigen project te vinden. Gedurende het semester houd je je werkproces bij op je blog.  

Na een aantal weken start je aan een eigen project onder het motto ‘Overstijg het particuliere in een kunstwerk’. Je werkt vanuit een idee en zoekt daarbij het passende medium, zoals fotografie, video, website, app, podcast, etc. om je kunstwerk te realiseren. Tenslotte presenteer je je werk in de, voor publiek toegankelijke, Plint tentoonstelling. De presentatie past bij de vorm en inhoud van het werk. In de beoordelingsperiode laat je de documentatie van de tentoonstelling en een recensie van het publiek zien 

Steeds terugkerend in de lessen:    

  • Ideeënlijst die je steeds aanvult (training van je ideeënspier én om een startpunt voor eigen projecten te vinden) 
   

  • Bijhouden werkproces op blog 
   

  • Samen reflecteren op werk 
  

Werkvorm:  Hoor- en werkcolleges, individuele- en groepsbesprekingen 
Materialen:  Laptop, open source en (Adobe) software, camera, audioapparatuur, online bronnen, beamers en ander presentatiemateriaal 
Toetsvorm:  Expositie, presentatie, werkproces op blog 

 

Delen