Productontwerpen

4D en Design

Thema | Niemand is een eiland

In dit thema staat de interactie tussen jou als maker en je publiek centraal. Wie is je publiek en waarom vind jij het belangrijk om een thema aan te kaarten? Wat maakt jouw werk onderscheidend, hoe kan jij een persoonlijke fascinatie of ervaring verbeelden in een werk dat in een bredere context weerklinkt? Je kan een gesprek oproepen, een politiek statement maken, een representatief beeld geven van een bepaalde groep of door een versmelting van culturele onderwerpen een nieuw perspectief geven. Ook het uitwerken van interactiviteit in het werk is een optie om je publiek actief te betrekken bij je werk. Het zegt iets over jou als maker, hoe je je verhoudt tot de maatschappij en op welke manier je het publiek onder-deel maakt van je werk. NIEMAND IS EEN EILAND staat voor jou als maker, in een leerproces, die de verbinding tussen makerschap, werk en publiek onderzoekt. De elementen materiaalonderzoek, vorm en context spelen hierbij een belangrijke rol. 

Design

Design in jaar 2 richt zich op productvormgeving. Je maakt ten minste twee toegepaste ruimtelijke objecten. Hierbij staan de vorm- en materiaalkeuzes in sterke relatie tot de functie. 

Tijdens deze module onderzoek je twee verschillende werkmethodes middels een centrale onderzoeksopdracht. De eerste methode start met een materiaalonderzoek en komt via een vormstudie uit bij het eindproduct. Bij de vormgeving van je tweede product doorloop je de stappen van de ontwerpcyclus. Richting het einde van de module zal er aandacht besteed worden aan productfotografie en -presentatie.

Werkvorm:    practicum, individuele- en groepsgesprekken
Toetsvorm:    portfolio, expositie, presentatie
Materiaal:    diverse materialen afhankelijk van je concept en werkwijze
 

Delen