CKV van lokaal tot globaal

Culturele en Kunstzinnige Vorming is een examenvak in het VO dat verzorgd mag worden door docenten uit alle kunstdisciplines. In deze module staat het leren doceren van het interdisciplinaire vak CKV centraal. Het bijzondere aan deze module is het interfacultaire karakter. Studenten van de verschillende AHK-docentenopleidingen (dans, theater, muziek en beeldende kunst en vormgeving) leren samen binnen een geïntegreerd programma. 

In de module CKV worden de inhoud, didactiek en praktische aspecten van CKV-onderwijs behandeld in de context van de globaliserende, multiculturele samenleving. Je ontwerpt thematisch (online) lesmateriaal en een workshopmiddag die uitgevoerd wordt door een havo/vwo klas uit Amsterdam. 

Binnen deze module valt ook de interdisciplinaire projectweek (28.8-2.9), waarin je de rafelranden van de stad Amsterdam onderzoekt, remixed en verwerkt tot een spetterende theatrale presentatie. Tijdens deze week krijg je ook workshops van diverse kunstenaars. De eindpresentatie vindt plaats op een bijzondere locatie. 

Werkvorm: werkgroep, individuele-en groepsgesprekken  
Toetsvorm: presentatie, beroepsproduct 
Literatuur:  literatuur en artikelen op Teams waaronder: 

 

Delen